NOVICA

Srečanje Renew Europe
29.06.2023
53009900716_9bcab23c7e_o

Danes v Bruslju poteka tako imenovan “Leaders Summit” oziroma zborovanje predsednikov držav in predsednikov vlad, ki so del družine Renew Europe. Zborovanja se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Robert Golob.

»Renew združuje liberalne stranke Evrope pod enotnim okriljem. Renew je ena najmočnejših evropskih političnih grupacij in zato smo se danes srečali predsedniki vlad, komisarji in pa evropski poslanci, da smo razpravljali o tem, kako se pripraviti na bodoče evropske volitve. Enotni smo si bili v tem, da se znotraj Renew združujemo politične stranke, ki temeljimo na istih vrednotah, na vrednotah demokracije, vladavine prava in človekovih pravic. Hkrati pa smo tudi ugotovili, da smo verjetno ena redkih, če ne celo edina politična grupacija, ki si za osnovni cilj svojega delovanja zastavlja močnejšo in združeno Evropo. Kajti le enotna Evropa je lahko močna Evropa in le enotna Evropa lahko učinkovito poskrbi za blaginjo vseh evropskih državljank in državljanov.«   

Skupaj s somišljeniki iz drugih evropskih držav je razpravljal predvsem o prihajajočih evropskih volitvah, kjer bo Renew nastopila odločno, kot izrazito proevropska in liberalna politična skupina, ki se zavzema za močnejšo, bolj enotno Evropo, ki spoštuje človekove pravice in vladavino prava. 

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: