NOVICA

Spoštovanje človekovih pravic moramo udejanjati
09.03.2023
Nika-Kovac-in-minister-Bostjan-Poklukar
Foto: MNZ

»Ni dovolj samo govoriti o spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Ključno je, da s svojimi dejanji to uresničujemo tudi v praksi. V prvi vrsti je to dolžnost politike,« je po srečanju,  simbolno na mednarodni dan žensk – 8.  marec, s predstavnicami Inštituta 8. marec poudaril minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Vloga civilne družbe in nevladnih organizacij je za razvoj demokracije izjemno pomembna, zato jim je treba prisluhniti in tudi vključevati v postopke odločanja, nenazadnje je to tudi zaveza vlade, je dejal: »S ponosom lahko rečem, da mi je v čast delati v vladi dr. Roberta Goloba, ki s konstruktivnim dialogom krepi civilno družbo in s partnerskim odnosom z nevladnimi organizacijami sooblikuje demokratičen razvoj naše družbe.«

Minister je prav tako podprl prizadevanja inštituta na področjih odkrivanja in preganjanja spolnih zlorab ter sovražnega govora, kar sodi tudi med prioritete ministrstva.

Minister Poklukar se je zavezal transparentnemu delu in je zato vse organizacije pozval, naj budno spremljajo aktivnosti ministrstva, če bodo morda pri tem opazili kakršnekoli napake, pa naj nanje tudi  opozorijo. 

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: