NOVICA

Skupaj s študenti do rešitev za dostopno in zdravo prehrano
17.01.2023
MK301390

Predstavniki Gibanja Svoboda Mladi smo se danes udeležili posveta na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sestali smo se s predstavniki ministrstva in drugimi mladimi, govorili smo o urejanju sistema študentske prehrane, ki je trenutno osnovan na študentskih bonih.

Cena študentskih obrokov se je v zadnjem času kljub dvigu subvencije občutno zvišala, kar je za marsikaterega študenta (pre)velik finančni zalogaj. Zato smo se mladi v Gibanju Svoboda mladi odzvali povabilu pristojnega ministrstva. Posvet je bil konstruktiven, pogovarjali smo se o kratkoročnih rešitvah pa tudi o potencialni dolgoročnejši in postopni reformi sistema študentske prehrane.

Predsednik Gibanja Svoboda mladi Matej Grah: “Pričakujemo pobude tudi s strani študentov, saj verjamem, da bomo le s skupnimi močmi našli dobro rešitev dostopne in zdrave prehrane za vse študentke in študente.”

Pred sprejemanju kakršnekoli rešitve se bomo seveda najprej posvetovali tudi s študenti, saj sledimo načelu “nič o študentih brez študentov”. Glavni cilj vseh aktivnosti na področju študentske prehrane mora biti zagotavljanje zdrave in dostopne študentske prehrane vsem študentkam in študentom.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: