NOVICA

Skupaj do zmage
22.06.2023
SkupajDoZmage (1)
Foto: MORS

»Skupaj do zmage« je naslov fotografske razstave, ki sta jo skupaj slovesno odprla minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in minister za obrambo Marjan Šarec. Razstava gledalca popelje v čas osamosvojitvenih dogodkov, ki se jih še posebej spominjamo ob prihajajočem dnevu državnosti. 

Ob otvoritveni slovesnosti je minister Marjan Šarec poudaril, da je bila osamosvojitev najsvetlejši trenutek slovenske zgodovine: »Pokažimo tudi letos, da imamo Slovenijo radi, veteranke in veterani so v mislih vedno z nami, izobesimo zastave in ponosno praznujmo – to je najmanj, kar lahko naredimo za vse, ki so dali življenja za našo domovino«.  

»Naj vas pričujoča razstava spet popelje v leto 1991. Tisti, ki ste doživeli to obdobje in njegov duh ali ste bili morda tudi sami neposredno udeleženi v teh procesih, boste razstavo zagotovo doživeli drugače kot tisti, ki so bili rojeni po teh prelomnih dogodkih,« pa je ob odprtju dejal minister Boštjan Poklukar

Razstavo sta pripravila vojaški muzej Slovenske vojske in Muzej slovenske policije in bo na ogled v Cankarjevem domu do 27. avgusta.  

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: