NOVICA

Seja Vlade RS na Koroškem
26.09.2023
crna na koroskem final

V sredo, 27. septembra, bo prva seja Vlade RS pod vodstvom dr. Roberta Goloba na terenu, ministrska ekipa bo obiskala Koroško.

Osrednje teme obiska so projekti in ukrepi za sanacijo po poplavah ter razvojni projekti koroških občin, in sicer tretja razvojna os, projekti s področja cestne in komunalne infrastrukture, kmetijstva, šolstva, predšolskega varstva in zdravstva. Ukrepi in projekti so naravnani tako, da skupaj s sanacijo po poplavah prinašajo tudi povečanje konkurenčnosti regije, krepitev institucionalnih in gospodarskih povezav, izboljšanje prometne varnosti in kakovosti bivanja na širšem območju.

Obisk Vlade RS na Koroškem bodo spremljali tako Lokalni odbori Gibanja Svoboda ter koroški občinski svetniki Gibanja Svoboda kot tudi lokalni predstavniki Gibanja Svoboda Mladi. Na terenu bomo ponovno združili moči in predvsem opozorili na projekte, ki Koroški zagotavljajo ne samo sanacijo po poplavah pač pa tudi razvoj za prihodnost celotne regije.

Projekti predšolskega varstva – nov vrtec v Muti in prizidek vrtca v Radljah ob Dravi zagotavljata varstvo otrok in dvigujeta kakovost bivanja mladim družinam, investicije v komunalno in prometno infrastrukturo ter kmetijstvo pa so namenjene tako domačinom kot tudi razvoju Koroške kot zelene turistične destinacije.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: