NOVICA

Robert Golob: Ni pomembno, kako velik si, ampak kako pametne ideje imaš
12.10.2022
Golob Uršula

Dr. Robert Golob tlakuje pot sprememb v Evropski Uniji – pred kratkim s predlogom za skupno ukrepanje zoper energetsko draginjo, danes z napredkom pri prizadevanjih za širitev Unije na Zahodni Balkan. Evropska komisija je namreč predlagala, da se Bosni in Hercegovini podeli status kandidatke za članstvo v Evropski uniji.

Dr. Robert Golob: »Želim si, da bi priporočilo Evropske komisije o Bosni in Hercegovini pozitivno odmevalo, dalo novo spodbudo, predvsem pa novo upanje vsem prebivalcem te države. Naše sporočilo je, da na BiH nismo pozabili in ji bomo še naprej stali ob strani. Slovenija se bo zavzemala, da celotna regija Zahodnega Balkana čim prej vstopi v Evropsko unijo.«

Priporočilo Evropske komisije temelji na pobudi vlade dr. Roberta Goloba iz junija letos, kar dokazuje, da se kljub majhnosti naše države s pravo zunanjo politiko in konstruktivnimi predlogi, lahko postavimo ob bok večjim državam članicam Evropske unije.

Dr. Robert Golob: »Lahko smo ponosni. Pokazalo se je, da ni pomembno, kako velik si, ampak kako pametne ideje imaš. Če jih sistmatično zagovarjaš, jih lahko uresničiš tako v Evropi kot v svetu. To je pomembno sporočilo, ki se ga slovenska diplomacija v pretklosti ni zavedala in je bila zato premalo ambiciozna.«

V teh zahtevnih in mnogočem usodnih razmerah vlada dr. Roberta Goloba vedno znova dokazuje, da je del novih, pozitivnih sprememb v Evropski uniji in njeni soseščini.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: