NOVICA

Politika naj se ukvarja z grobimi posegi v policijo
14.12.2023
dr.-Groselj-1030x686

Evropski poslanec Klemen Grošelj je za STA in Siol komentiral dejanja poslanke NSi Vide Čadonič Špelič.

Sova je del širše mreže zavezniških obveščevalnih služb, je v članku opozoril Grošelj in dodal, da bi Čadonič Špelič morala vedeti, kakšne so omejitve pri komuniciranju z javnostjo glede razkrivanja tajnih in občutljivih podatkov.

»In če medtem, ko potekajo pogajanja o usodi aretiranih ruskih vohunov, podrobnosti o primeru prihajajo v javnost, je to zelo neugodno. Zato mene zelo čudi, da so določene informacije tako hitro prišle v javnost,« je še opozoril Grošelj, ki v dejanjih Čadonič Špelič vidi dodatne težave.

»Njeno delovanje se mi zdi zelo neodgovorno in na prvo žogo. Gre za poceni nabiranje političnih točk,« o dejanjih poslanke NSi Vide Čadonič Špelič pravi evropski poslanec in obramboslovec Klemen Grošelj.

Opozarja, da je celotna zgodba o izdajanju tajnih podatkov,  »okrnila zaupanje tujih partnerjev do slovenskih obveščevalcev.« Po besedah Grošlja bi se morali politiki raje ukvarjati z »grobimi posegi v policijo« v času pretekle vlade, del katere je bila tudi NSi in za katero ima mandat preiskovalna komisija, katere članica je tudi Čadonič Špelič. »Ne pozabimo, da je tudi ustavno sodišče nekaj povedalo o odlokih prejšnje vlade. O odlokih, ki jih je izvajala tudi policija,« je evropski poslanec Klemen Grošelj opozoril v članku za STA in Siol.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: