NOVICA

Odziv Gibanja Svoboda: napačne glasovnice v Mariboru
15.11.2022
received_696027681661360

V volilnem štabu Gibanja Svoboda smo bili obveščeni o napačni številki kandidatne liste Gibanja Svoboda na glasovnici za volitve v mestni svet Mestne občine Maribor. Mestna volilna komisija nam je potrdila, da se je napaka zgodila in je bila na glasovnici namesto številke 13 pred listo Gibanja Svoboda natisnjena napačna številka 12. Prav tako so nas obvestili, da so bile takoj po ugotovitvi napake natisnjene nove glasovnice, z napačnimi glasovnicami pa je danes na predčasnem glasovanju glasovalo 24 volivk in volivcev.

Volilno komisijo smo pozvali, naj o napaki ustrezno obvesti javnost, Gibanje Svoboda pa bo pri štetju glasovnic, ki so bile oddane na predčasnem glasovanju, in zaznavanju morebitnih nepravilnosti pri ugotavljanju volje volivk in volivcev, ki so glasovali z napačnimi glasovnicami, zagotovilo prisotnost dodatnega zaupnika.

V Gibanju Svoboda se zavedamo, da se lahko pri pripravi tiskovin zgodijo tudi tovrstne napake. Čeprav je bila napaka hitro ugotovljena in odpravljena, pričakujemo, da bo občinska volilna komisija v nadaljevanju postopka volitev zagotovila, da bo ugotovljeni rezultat v skladu z zakonodajo ter voljo volivk in volivcev.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: