NOVICA

Odziv Gibanja Svoboda na aktualno dogajanje
08.12.2022
GibanjeSvoboda_NG

Stranka Gibanje Svoboda je bila ustanovljena v želji in s ciljem, da v Sloveniji znova utrdimo vrednote, kot so spoštovanje, zaupanje in sodelovanje. Z vsemi svojimi dosedanjimi ravnanji smo dokazali, da tem vrednotam ostajamo zvesti.

Naša komunikacija je odprta in iskrena, prepričani smo namreč, da lahko le tako najdemo najboljše rešitve in, če so ti potrebni, kompromise. Še bolj pomembni pa so kolegialnost in iskreni pogovori med najtesnejšimi sodelavci. To je ključno za medsebojno zaupanje, ki je temelj dobrega in učinkovitega delovanja vsake politične stranke, vlade ali katerekoli druge organizacije. V družbi, ki od nas pričakuje ali celo zahteva, da se tudi pri komuniciranju s svojimi najožjimi sodelavci samocenzuriramo – in to zgolj zato, da naša iskrenost ne bi bila razumljena kot kakršenkoli pritisk – in kjer so zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje, pa si ne želimo živeti. Zato obžalujemo, da so posamezniki na pomembnih političnih položajih za doseganje svojih lastnih ciljev te vrednote in medsebojno zaupanje pripravljeni rušiti.

Zrelost posameznik pokaže s tem, da v vsakodnevnem življenju in na pomembni funkciji loči med tem, kaj je pritisk, vplivanje oziroma kaj je iskren pogovor s ciljem poiskati najboljšo rešitev za posamezen izziv.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: