NOVICA

Od sprememb, ki smo jih napovedali, ne odstopamo
31.01.2024
VrhKoalicije (5)

Vladna ekipa in koalicijski poslanke ter poslanci so na današnjem srečanju ovrednotili delo v preteklem letu ter pregledali ključne projekte in področja, kjer bodo pomembne premike naredili letos. Tako so že v začetku leta postavili jasen vsebinski okvir, ki bo omogočil še bolj predvidljivo, usklajeno in organizirano pripravo ukrepov ter izpolnjevanje koalicijskih zavez.

»Sestanek je bil namenjen razpravi o tem, kaj smo naredili, kaj bomo naredili, katere so naše prioritete in kako bomo delali, da bo naše sodelovanje teklo čim bolj gladko,« je namen srečanja povzel minister za finance in podpredsednik vlade Klemen Boštjančič.

Odkrit pogovor – tudi s konstruktivno kritiko – je nujen, le tako lahko proces dela še izboljšamo, je poudaril Boštjančič in dodal, da je bilo doslej opravljenega veliko dela, veliko izzivov pa koalicijo še čaka. »Ne odstopamo od sprememb, ki smo jih napovedali. Zdravstvena reforma je prioriteta te vlade, veliko ukrepov je bilo izvedenih, veliko jih je v pripravi, ni kamna, ki ga ne bomo obrnili, in podobno je tudi na drugih ključnih področjih,« je zatrdil.

Spomnil je tudi na prenovo plačnega sistema, s katero vlada iskreno misli, zato se je je tudi resno lotila, je pa to, kot pravi minister »kompleksna stvar, kjer ne gre samo za enega, ampak vrsto ukrepov, kjer je nujna zlasti vzpostavitev zaupanja s sindikati«.

Koalicija je danes enotno ocenila še, da je bilo vladno ukrepanje po avgustovskih uničujočih poplavah odločno, hitro in učinkovito, zato bo takšno tudi v prihodnje.

Da bomo lahko financirali vsa pričakovanja prebivalk in prebivalcev Slovenije pa moramo doseči še en pomemben in dolgoročen cilj – dvig produktivnosti, dodane vrednosti, BDP-ja: »Veliko pozornosti smo posvetili poglobljenemu medresorskemu sodelovanju, kajti zgolj s povezovanjem in skupnim delom ministrstev lahko uspešno izpolnimo vsa pričakovanja, ki jih imajo do nas ljudje.«

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: