NOVICA

Obsojamo vsakršno sovražno komunikacijo
04.05.2023
Fotografije članki 1920x1080 (1)

Včerajšnje izjave večkrat obsojenega bivšega poslanca SDS Pavla Ruparja o Biserki Marolt Meden, predsednici združenja Srebrna nit in svetovalki Predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, so nedostojne in zavržne. V Gibanju Svoboda zavračamo in ostro obsojamo vsakršno komunikacijo, ki je sovražno nastrojena in vsebuje elemente sovražnega govora.

Pavel Rupar je v javnosti že večkrat nastopal s sovražnim govorom. Vsekakor je z včerajšnjim nadaljevanjem takšnega početja vnovič potrdil, da se namesto argumentirane in kosntruktivne razprave, s katero lahko oblikujemo rešitve za našo družbo, raje poslužuje sovražnega govora, diskreditacije in nenazadnje manipulacije. Ob njegovi napovedi ustanavljanja nove upokojenske stranke želimo poudariti, da slovenski politični prostor ne potrebuje dodatnih igralcev, ki bodo svoje politike in delovanje več kot očitno utemeljevali na sovražnosti in izključevanju.

Gibanje Svoboda bo ne glede na vse ostalo zavezano boju proti sovražnemu govoru ter spoštljivi in vključujoči komunikaciji.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: