NOVICA

Novo obdobje za visoko šolstvo in znanost
29.01.2024
GS_IgorPapic_004 (Custom)

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič je v Svobodinem studiu razložil, katere investicije na področju visokega šolstva in znanosti si lahko obetamo v bližnji prihodnosti. Poudaril je, da začenjamo velik cikel investicij, s tem pa tudi vstopamo v novo obdobje za visoko šolstvo in znanost v Sloveniji. V Ljubljani se je že začela izgradnja nove stavbe medicinske fakultete, položen je bil tudi temeljni kamen za izgradnjo nove stavbe veterinarske fakultete. Prav tako je pripravljena že praktično vsa gradbena dokumentacija za novo fakulteto za strojništvo in za novo stavbo fakultete za farmacijo.

V Mariboru je predvidena investicija v pet fakultet v skupni višini več kot 120 milijonov evrov. Gradili so bosta tudi dve zdravstveni fakulteti, in sicer v Mariboru in pa na Primorskem. Vse to je mogoče, ker smo v času te vlade praktično podvojili sredstva za znanost in inovacije v primerjavi z letom 2021. V letu 2025 je za ta namen predvidenih kar 600 milijonov evrov.

Minister Papič je dodal še, da projekt NUK dve napreduje in tako bi se ta 40 let stara zgodba lahko zaključila že v nekaj letih.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: