NOVICA

Na odziv Vlade RS po poplavah smo v Gibanju Svoboda najbolj ponosni
27.09.2023
DSC09829

Danes (27.9.)  je Vlada Republike Slovenije prvič v zgodovini Slovenije zasedala na Koroškem.

»Načrti za sanacijo po poplavah so projekt, na katerega smo v Gibanju Svoboda najbolj ponosni. Škoda je žal rekordna, vendar smo poskrbeli za rekordna sredstva, ki bodo regijo plasirala višje, kot je bila pred poplavami. Brez države na Koroškem ne gre in ne bo šlo, škoda je za občine preprosto prevelika.  Brez ukrepov Vlade RS se Koroški ne bo uspelo postaviti na noge,« je dejal Dr. Robert Golob, predsednik Vlade RS in predsednik Gibanja Svoboda.

Na srečanju s predstavniki lokalnih odborov Gibanja Svoboda so izpostavili petnajst ključnih projektov s področja infrastrukture, urejanja vodotokov, gozadrstva, kmetijstva, zdravstva. Ukrepi in projekti so naravnani tako, da skupaj s sanacijo po poplavah prinašajo tudi povečanje konkurenčnosti regije, krepitev institucionalnih in gospodarskih povezav, izboljšanje prometne varnosti in kakovosti bivanja na širšem območju, priložnost za mlade ter vizijo trajnostnega razvoja turizma na tem območju.

Obisk Vlade RS na Koroškem so spremljali tako Lokalni dobori Gibanja Svoboda ter koroški občinski svetniki Gibanja Svoboda kot tudi lokalni predstavniki Gibanja Svoboda Mladi in Gibanje Svoboda Seniorji. Na terenu smo ponovno združili moči in predvsem opozorili na projekte, ki Koroški zagotavljajo ne samo sanacijo po poplavah pač pa tudi razvoj za prihodnost celotne regije.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: