NOVICA

Ministrstvo demantiralo izjave županje Občine Kostel
15.09.2023
kostel final

Županja Občine Kostel Nataša Turk je za RTV Slovenija izjavila, da občina Kostel za sanacijo lanskih poplav od države ni prejela niti evra. To ne drži, kar potrjuje tudi odziv Ministrstva za naravne vire in prostor, ki je zapisalo, da je občina Kostel 3. avgusta 2023 podala vlogo za dodelitev sredstev za odpravo posledic naravne nesreče za obnovo občinske cestne in komunalne infrastrukture.

Po pregledu vloge je bila 28. avgusta 2023 med občino in Ministrstvom za naravne vire in prostor podpisana pogodba o posebnem finančnem transferju za sofinanciranje izvedbe sanacije v višini 1.714.776,22 evrov, skupaj z DDV, so zapisali in dodali, da bodo sredstva nakazana sproti, po delih, glede na dejansko izvedbo gradbenih del na terenu. Pogodba za izvedbo del v letu 2023 je na podlagi sprejetega Programa odprave posledic poplav septembra 2022 podpisana s koncesionarjem, podjetjem Hidrotehnik, d. o. o. ob usmeritvah Direkcije za vode; so še zapisali. Sporočilo so objavili tudi na kanalih RTV Slovenija.

Direkcija za vode je podpisala še 1,2 milijona evrov vredno pogodbo s Hidrotehnikom za čiščenje in obnovo vodotoka v Kostelu. Že lani je občina prejela 305.000 evrov, skupaj torej več kot 3 milijone.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: