NOVICA

Mateja Čalušić se ni predstavljala z napačno izobrazbo
08.01.2024
Mateja calusic (foto matija Susnik)

Mateja Čalušić se sama nikoli ni predstavljala z napačno izobrazbo, zgodila se je administrativna napaka, za katero odgovornost v celoti prevzema stranka. Napako smo, kjer smo to lahko storili, popravili, jo obžalujemo in se zanjo opravičujemo.

Ob pripravi in vložitvi kandidatnih list za državnozborske volitve je bila marca 2022 pri izobrazbi kandidatke Mateje Čalušić storjena administrativna napaka, za kar odgovornost v celoti prevzema stranka. Ker smo pri pripravi življenjepisov za spletno stran Državnega zbora podatke črpali tudi iz omenjenega gradiva, se je napaka ponovila tudi tam. To napako smo, ko smo bili nanjo opozorjeni, takoj popravili.

Zato zavračamo očitke, da se je Mateja Čalušić kadarkoli sama predstavljala z napačno izobrazbo. Razen omenjene administrativne napake v javni objavi DVK tudi ni nobenega volilnega gradiva, na katerem bi, kot so poročali nekateri mediji, »novačila volivce« z napačno izobrazbo. Tudi v vseh dokumentih, ki jih je stranki posredovala Mateja Čalušić, med drugim v pristopni izjavi, je njena izobrazba pravilno navedena, prav tako je bila njena izobrazba pravilno zapisana v predstavitvi poslanke na spletni strani Gibanja Svoboda.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: