NOVICA

Južna vrhniška obvoznica na Verdu odprta za promet
21.09.2023
GS_Vrnika_Obvoznica1 (1)

Novozgrajena južna obvoznica, ki so jo včeraj, 20 septembra uradno odprli za promet, je izjemno pomembna pridobitev za celotno občino Vrhnika, saj bo v veliki meri prometno razbremenila središče mesta in zagotovila boljši dostop ter nemoten pretok prometa proti naseljem Verd ter Bistra in proti Borovnici.

Prvi sklop investicije je obsegal izgradnjo dveh krožnih križišč na avtocestnem priključku Vrhnika. Dela, ki sta jih financirala Direkcija za infrastrukturo v višini 817.307,30 evra in Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji v višini 516.875,60 evra, so bila zaključena avgusta lani. Drugi sklop, ki je bil zaključen septembra letos, je obsegal izgradnjo južne obvoznice s krožnim križiščem in rekonstrukcijo dela obstoječe državne ceste Vrhnika-Podpeč. Gradnjo sta financirala Direkcija za infrastrukturo v višini 2.008.084,85 evrov in Občina Vrhnika v višini 348.789,12 evrov.

Prometna razbremenitev središča Vrhnike bo gotovo imela pozitiven vpliv na kakovost življenja ljudi v mestu, hkrati pa bo omogočila trajnostno razvojno usmerjenost občine Vrhnika.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: