NOVICA

Jesensko srečanje brežiških članov stranke Gibanje Svoboda in podpornikov
27.10.2023
GS_Brezice_srecanje

V ponedeljek, 23. oktobra, je potekalo jesensko srečanje članov Gibanja Svoboda Brežice in podpornikov.

Zbrane so uvodoma nagovorili poslanka v Državnem zboru mag. Nataša Avšič Bogovič, podžupanja Občine Brežice Mojca Florjanič in predstavnik Lokalnega odbora Samo Stanič.

Predstavili so številne aktivnosti, ki so se jim posvečali v minulih mesecih od zadnjega srečanja, in predstavili opravljeno delo s svojega področja. Na občinskem svetu sodelujemo argumentirano, vendar naši predlogi in pomisleki ne naletijo vedno na plodna tla, je povedala podžupanja Mojca Florjanič. Povzela je aktivnosti, ki jih ima v vlogi podžupanje, da je vezni člen med pristojnimi občinskimi službami in številnimi občani, ki se obračajo nanjo. Zbrane je povabila k večji medsebojni povezanosti, tudi s skupnim obiskom dogodkov, ki potekajo v oktobru ob praznovanju občine Brežice.

Članica dr. Stanka Preskar je izpostavila ključne točke, kjer je v občinskem svetu potrebno zavzeti jasno stališče in imeti neomajno držo. Med drugim so člani razpravljali tudi o dodatni komunikaciji svoji aktivnosti, da bodo informacije o našem delu prišle do občanov. Člane je dr. Preskarjeva seznanila z ustanavljanjem sekcije seniorjev Gibanje Svoboda in povabila k sodelovanju.

Z aktualnim dogajanjem na področju infrastrukture, ki se kljub krčenju državnega proračuna zaradi avgustovske ujme načrtuje na področju občine Brežice, je člane seznanil Bojan Tičar z Direkcije za infrastrukturo.

Samo Stanič je predstavil prioritete za občinski proračun leta 2024 in 2025, med drugim so to izgradnja Osnovne šole Artiče, prenova OŠ in vrtca Globoko, ureditev cest v KS Zakot in drugi projekti.

V razpravi so sodelovali vsi člani in pozdravili načrtovanje štirih srečanje letno, saj bodo priložnost za konstruktivno izmenjavo mnenj in medsebojno povezovanje.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: