NOVICA

Javnost pričakuje, da konkretno ukrepamo
15.05.2023
GS_Novinarska_Sajovic_RTV_003

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic na novinarski konferenci o predlaganih sklepih mandatno volilne komisije o razrešitvi in prenehanju opravljanja dela nekaterih članov programskega sveta RTV.

»Nezakonito, nekompetentno, nastavljeno vodstvo RTV s pomočjo nekaterih programskih svetnikov dragocen in pomemben javni zavod pelje v bankrot in propad. Pravnomočne odločitve sodišča so jasne – pri menjavi vodstva RTV je šlo za nezakonito ravnanje. Sporočila referenduma se očitno ne sliši. Državljani in državljanke plačujejo obvezni prispevek, za nekaj kar ne zmorejo več gledati, ker se dogaja politično in ideološko prevzemanje javne RTV,« je bil jasen Borut Sajovic.

Mandatno volilna komisija državnega zbora je sklicala seje o razrešitvi in prenehanju opravljanja dela nekaterih članov Programskega sveta RTV. Vodja poslanske skupine Svoboda je prepričan, »da so odločitve sodišča o nezakonitostih, ki so že pravnomočne, zadostna podlaga, da postopek razrešitve nekaterih svetnikov nadaljujemo in izpeljemo. Ker se razgradnja javnega servisa nadaljuje, je prav in javnost to od nas pričakuje, da konkretno ukrepamo.«

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: