NOVICA

Imamo neverjetno število izjemnih posameznikov
08.05.2023
RobertGolob_Podcast

Predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob v podkastu Aidea o svojih izkušnjah v politiki, strategiji Slovenije in ostalih temah.  

»V zadnjih desetih, petnajstih letih se je ustvaril zelo negativen sloves politike prav zaradi sovražnega govora, ki je zelo prisoten in ki je tudi programiran s strani nekaterih strank. Se pravi, da stranke aktivno spodbujajo, tudi financirajo tako imenovane trole, da ti vsakega, ki se pojavi v politiki, oblatijo,« je poudaril predsednik vlade dr. Robert Golob. Po njegovem mnenju je prav to šibka točka slovenske politike. Če nam bo sovražni govor in blatenje uspelo omejiti, se bo več ljudi prostovoljno in iz plemenitih razlogov odločilo za vstop v politiko, je prepričan.

Komentiral je tudi napovedan obrat v strategiji komuniciranja: »V življenju se moraš prilagajati, situacije se spreminjajo. Ko ugotoviš, da si v zmoti, moraš čim prej spremeniti način delovanja, da se izogneš morebitni napaki. Ko sem prišel v politiko, sem imel občutek, da moram napovedovati, kaj bomo naredili. Zdaj bomo raje delali in potem govorili, ne napovedovali. Zapisano koalicijsko pogodbo bomo uresničevali tako, da bomo najprej definirali korake, potem pa seznanjali medije, kaj smo naredili. Tako bo bistveno manj možnosti, da nas kdorkoli onemogoči.«

»Upam si trditi, da imamo Slovenci nekaj, na kar smo lahko upravičeno ponosni in kar nam zelo zavidajo. Imamo neverjetno veliko število izjemnih posameznikov. Smo res svetovni fenomen,« je spomnil premier. Verjame, da je naša prednost domače znanje: »Prejšnji teden smo skupaj z vsemi raziskovalnimi institucijami, inštituti, univerzo in gospodarsko zbornico podpisali zgodovinski sporazum o sodelovanju na področju inovacij. Ta vlada se je odločila, da bo inovacije izjemno pospešila, tudi finančno«. Vlada se je v podpisanem dogovoru skupaj z omenjenimi institucijami zavezala, da bodo znatno zvišali dodano vrednost. To je edini način, da bodo ljudje živeli bolje.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: