NOVICA

Gibanje Svoboda v Kopru ustanovilo lokalni odbor
07.03.2023
koper final

Včeraj, 6. marca 2023, je v Kopru potekal ustanovni zbor članov lokalnega odbora Gibanje Svoboda Koper (Movimento Libertà Capodistria), ki združuje člane stranke iz Mestne občine Koper in Občine Ankaran.

Za predsednico lokalnega odbora Gibanje Svoboda Koper je Izvršni odbor stranke imenoval Matejo Hrvatin Kozlovič, ki je tudi podžupanja Mestne občine Koper. Na zboru članov je izrazila zadovoljstvo z doseženim rezultatom na lokalnih volitvah, ki je stranko tudi v Mestni občini Koper s šestimi občinskimi svetniki in v Občini Ankaran z dvema občinskima svetnikoma, utrdilo kot enega najmočnejših akterjev lokalne politike. Vsem članom stranke se je zahvalila za pomoč na lokalnih volitvah in odlično sodelovanje ter poudarila, da je s formiranjem lokalnega odbora največja vladna stranka tudi organizacijsko pripravljena na uresničevanje svojega programa v Mestni občini Koper in Občini Ankaran.

Na zboru članov so člani stranke spregovorili tudi o načrtovanih aktivnostih lokalnega odbora v letu 2023, o aktivnostih svetniških skupin stranke v obeh občinah, se seznanili z imenovanjem sekretarja lokalnega odbora stranke ter izvolili dva člana sicer osemčlanskega izvršnega odbora lokalnega odbora. Izvršni odbor lokalnega odbora stranke, poleg predsednice lokalnega odbora Mateje Hrvatin Kozlovič, tako sestavlja tudi poslanka Državnega zbora Mateja Čalušić, vodja svetniške skupine Mestne občine Koper Matjaž Čok, članica občinskega sveta Občine Ankarana Breda Krašna, sekretarka lokalnega odbora stranke Katarina Palčič, izvoljena predstavnika na zboru članov Maja Šebalj in Bojan Tavčar.

Zbora članov lokalnega odbora so se poleg gostov iz sosednji občin, župana Občine Izola Milana Bogatiča in vodje lokalnega odbora iz Izole Petra Čerina, udeležila tudi poslanka Državnega zbora mag. Tamara Kozlovič.

Z ustanovitvijo lokalnega odbora Gibanje Svoboda Koper (Movimento Libertà Capodistria) se nadaljuje proces ustanavljanja lokalnih odborov največje parlamentarne stranke v Sloveniji, ki je ravno v Istri dosegla enega najboljših rezultatov v Sloveniji, tako na državnozborskih, kot tudi na novembrskih lokalnih volitvah.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: