NOVICA

Gibanje Svoboda v drugem krogu županskih volitev dobilo še dva župana
04.12.2022
GS_Zupani_2_krog_izbor

Gibanje Svoboda po drugem krogu županskih volitev še z dvema županoma. V Mestni občini Nova Gorica je v drugem krogu županskih volitev zmagal Samo Turel, v Občini Izola pa Milan Bogatič.

Samo Turel se bo zavzemal za izvedbo ključnih projektov za hitrejši razvoj občine. Največ pozornosti bo namenil prenovi poslovne ceno Meblo, novi stanovanjski soseki Majske poljane in posodobitvi infrastrukture na podeželju Mestne občine. Vizija Gibanja Svoboda za Novo Gorico vključuje spodbujanje turizma, sploh ker bo občina evropska prestolnica kulture, ambiciozno in dolgoročno urbanistično načrtovanje ter skladen razvoj občine. Zagotovili bomo občinsko upravo, ki bo občanom pomagala in bo uporabnikom prijazna.

Milan Bogatič bo kot župan Občine Izola vanjo prinesel sveže ideje. Prednostna naloga bo prenova mestnega jedra, zlasti z nameščanjem protipolavnih sistemov. V Izoli želi spodbujati razvoj športnih aktivnosti in se zavzema za oblikovanje športnega centra. Poskrbel bo za oskrbo starejših, hkrati pa začel reševati stanovanjsko vprašanje mladih, kar je ključno za izboljšanje demografskih razmer. Ker je gospodarstvo gonilo vsake občine, je del vizije boljše Izole tudi tehnološki park, ki bo zibelka inovacij, ter spodbujanje samooskrbe, ki je možna edino v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: