NOVICA

Ustanovljen Lokalni odbor Gibanja Svoboda Ajdovščina
29.05.2023
GS_Ajdovščina

V sredo, 24. maja, so se v večernih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Ajdovščina in osnovali lokalni odbor stranke. Predsednica lokalnega odbora je postala Tina Marc. Za člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Ajdovščina pa so člani izvolili Janka Bačarja in Mirana Kavčiča.

Predsednica je v kratkem nagovoru med drugim povedala: »Po lanskih lokalnih volitvah delujemo v občinskem svetu in delovnih telesih Občine Ajdovščina. Svetnik Sandi Bačar deluje v odboru za družbene zadeve, Miran Kavčič pa v komisiji za kmetijstvo. Člani Gibanja Svoboda smo politični novinci in dejstvo, da ne nosimo nahrbtnikov prejšnjih generacij, je lahko naša prednost. A le takrat, ko delujemo v skladu z moralnimi vrednotami in etičnimi načeli Gibanja Svoboda, kot so spoštljivost, pravičnost in medsebojno zaupanje. Zgolj na ta način in s trdim delom, zgledom, medsebojnim spoštovanjem ter povezanostjo, bomo lahko uresničevali skupno zastavljene cilje.«

Člane je na ustanovni seji nagovoril tudi poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Aleksander Prosen Kralj, ki je pozdravil ustanovitev lokalnega odbora. V razpravi je na kratko predstavil aktualna politična dogajanja na državni ravni in najpomembnejše aktivnosti v stranki.

Člani lokalnega odbora so se seznanili tudi z osnutkom načrta strankinih projektov v letošnjem letu, ter začeli s snovanjem projektov v Občini Ajdovščina za naslednje leto. Poudarili so, da začenjajo graditi stranko v lokalnem okolju tako, kot so ob ustanovitvi Lokalnega iniciativnega odbora Gibanja Svoboda Ajdovščina tudi začeli. Polni upanja in s polno paro proti zastavljenim ciljem.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: