NOVICA

Dogajanje v mestnem svetu MOL bodo obravnavali organi stranke Gibanje Svoboda
28.02.2023
Gibanje_Svoboda_Logotip

Učinkovito, kakovostno in dostopno javno zdravstvo ter vzpostavitev plačnega sistema, ki bo pravično nagrajeval dobro opravljeno delo – to sta zgolj dve zavezi, ki smo ju v Gibanju Svoboda dali volivkam in volivcem in od njiju nikakor ne bomo odstopili. Svojemu programu, vrednotam in danim zavezam ter ciljem ostajamo zvesti. In to stranka dokazuje s svojimi dejanji ter jasno in neomajno podporo načrtovanim reformam.

Primer izplačila nagrade direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana, ki te dni odmeva v javnosti, dokazuje, da reforme, ki jih pripravljamo, niso le korak v pravo smer, ampak so predvsem nujne.

Mestni in občinski svetnice in svetniki so pri svojih odločitvah sicer avtonomni, a ta avtonomnost s seboj prinaša tudi posameznikovo odgovornost do volivk in volivcev, predvsem v luči tega, ali izpolnjujejo dane obljube. Odstopanje od obljub, programa in vrednot, ki so jih zagovarjali in na podlagi katerih so dobili zaupanje volivk in volivcev, ni politika Gibanja Svoboda. In za ravnanje, ki ni v skladu s politiko stranke, morajo posamezniki odgovornost prevzeti s svojim imenom in priimkom, ne v imenu stranke. Stranka namreč podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da k omenjenemu sklepu ne poda soglasja.

Namigovanja in celo podtikanja, da včerajšnje glasovanje nekaterih svetnic in svetnikov Gibanja Svoboda na seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana pomeni odstop naše stranke od temeljnih zavez in vrednot ter da je stranka podlegla diktatu ljubljanskega župana, je zato popolnoma neutemeljeno. Dogajanje v mestnem svetu Mestne občine Ljubljana pa bodo – zaradi vsega navedenega – v kratkem obravnavali tudi organi stranke Gibanje Svoboda.

Odgovorno vodenje javnih zavodov, prevetritev meril za ocenjevanje uspešnosti in nagrajevanje na vseh področjih in ravneh javnega sektorja – tako vodstvenih kadrov kot drugih javnih uslužbencev – in vzpostavitev učinkovitega javnega zdravstvenega sistema, ki vsakomur omogoča pravočasen dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev, so in bodo ostali ključni cilji Gibanja Svoboda. Pod zavezo za sodelovanje in podporo pri izvedbi zdravstvene reforme, ki jo pripravlja vlada dr. Roberta Goloba, so se podpisali vsi poslanci koalicije, tudi vseh 41 poslancev Svobode. Državljankam in državljanom smo tako sporočili, da je naša zavezanost spremembam na bolje iskrena in trdna. Pri tem bomo vztrajali in zastavljene reforme izpeljali. 

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: