NOVICA

Dobili smo mandat volivcev, da uresničimo dane zaveze
20.11.2023
Odziv_Delo

Odgovor Gibanja Svoboda za Delo.

Živimo v časih, ki nas resno preizkušajo. Krize, od ukrajinske vojne, energetske krize do poplav niso nekaj, na katerih nastanek bi ta vlada lahko vplivala. Če kje, se je ravno na teh področjih ta vlada izkazala za operativno in tudi uspešno. Spreminjamo stvari, ki se jih niso lotile vlade v zadnjih dvajsetih letih.

Več kot pol milijarde evrov smo samo lani razdelili gospodarstvu, vodimo socialni dialog, dvakrat smo uskladili plače v javnem sektorju. Mnogi pozabljajo na zgodovinsko najvišji dvig minimalne plače, spreminjamo zdravstveni sistem, sprejeli smo prvi korak k ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, brezposlenost je nizka, usklajujemo socialne transferje. Umaknili smo politiko iz RTV in zagotovili spet normalno delovanje Slovenske tiskovne agencije.

Zato se s pobožnimi željami o razbitju te koalicije ne ukvarjamo. Dobili smo mandat volilcev, da kot koalicija Gibanje Svoboda, Socialni demokrati in Levica uresničimo dane zaveze. Vse tri stranke smo to pot kot edino možno potrdile tudi na svojem zadnjem srečanju.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: