NOVICA

Do nasilja imamo ničelno toleranco
22.05.2023
GS_RobertGolob_DZ
Foto: Matija Sušnik / DZ

Predsednik vlade dr. Robert Golob je odgovarjal na poslanska vprašanja.

Prav otroci so nas v okviru otroškega parlamenta v državnem zboru opozorili, da za prenehanje medvrstniškega nasilja potrebujejo pozitiven zgled, je poslanke in poslance spomnil predsednik vlade. »Če želimo preprečiti širjenje sovraštva, tudi po spletu, se moramo začeti tudi mi primerno obnašati in se z zgledom temu odpovedati prvi,« je poudaril.

Zaradi dogodkov v Srbiji je vlada sprejela več ukrepov. Premier je pojasnil, da so oblikovali normative, s katerimi se bo okrepila vloga šolske svetovalne službe in nudila podporo otrokom. Učitelji bodo s pomočjo izobraževanja, ki ga bodo izvedli strokovnjaki iz policije in socialnega varstva, lahko postali ambasadorji nenasilja. »Ena točka, na kateri ne bomo imeli tolerance, je orožje, ker moramo preprečiti, da pride v roke otrok,« je bil jasen in spomnil, da smo zato že na začetku mandata sprejeli zakon, s katerim smo spet zaostrili pogoje za nakup orožja.

»Zgodba Magne je zelo dobra lekcija, česa naj v državi ne počnemo oziroma čemu se je treba v prihodnje izogniti,« je poudaril predsednik vlade. Ob tem je zagotovil, da se ta vlada stvari loteva drugače: »200 milijonov bomo v petih letih namenili za razvoj avtomobilske industrije, ki je združena v konzorciju GREMO. Da bo lahko obdržala in povečala svojo konkurenčnost. Naš cilj je ustvarjanje delovnih mest z višjo dodano vrednostjo − k temu smo se zavezali pred volitvami in zavezo uresničujemo. Začeli smo z investicijo Leka v Lendavi, nadaljujemo s konzorcijem GREMO. Vlagati moramo v znanje, ki ga imamo doma.«

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: