NOVICA

Zagotavljamo digitalno preobrazbo lokalnih skupnosti
06.06.2023
Digitalna_preobrazba

Ministrstvo za digitalno preobrazbo z lokalnimi skupnostmi sodeluje na številnih področjih. V korist tako zaposlenim kot uporabnikom storitev lokalnih skupnosti namreč pripravlja ali izvaja različne aktivnosti:  

  • Izobraževalne kampanje za zaposlene in funkcionarje lokalnih skupnosti za dvig digitalnih kompetenc.
  • Iz Programa evropske kohezijske politike 2021–2027 bodo v okviru ukrepa za pametna mesta, skupnosti in vasi namenjena sredstva za spodbujanje podpornega okolja za digitalno preobrazbo procesov, sistemov in storitev lokalnih skupnosti, vključno s strateškim projektom povezovalne platforme za lokalne skupnosti.
  • Gradnja zmogljive infrastrukture fiksnih in mobilnih elektronskih komunikacij, kot jo predvideva Načrt razvoja gigabitne infrastrukture do leta 2030.
  • Vzpostavljanje informacijskih točk za svetovanje in asistenco prebivalcem pri uporabi digitalnih javnih storitev, kot so uporaba elektronske osebne izkaznice, nakup subvencioniranih vozovnic, in številnih drugih ugodnostih, ki jih prebivalkam in prebivalcem prinaša digitalizacija. 

Poleg tega pa Ministrstvo za digitalno preobrazbo pomaga lokalnim skupnostim tudi pri konkretnih rešitvah, kot so vzpostavljanje podatkovnih prostorov, rabi umetne inteligence, uporabi oblakov in robnega računalništva, ter pri vključevanju v čezmejne in evropske projekte.

 

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: