NOVICA

Digi info točke v vseh slovenskih občinah
09.10.2023
Wi-fi points, concept
V petek, 13. oktobra, bo zaživelo prvih 62 Digi info točk.
V oktobru, ko obeležujemo mednarodni dan starejših in teden otroka, Ministrstvo za digitalno preobrazbo uvaja 62 digitalnih informacijskih točk, poimenovanih Digi info, razpršenih po vsej Sloveniji.
Digitalizacija družbe je eden izmed temeljev zelenega preboja in prinaša bolj učinkovit javni servis za uporabnike in uporabnice, s tem pa poenostavitev nekaterih postopkov. Ministrstvo za digitalno preobrazbo zato v teh dneh uvaja Digi info točke, ki bodo ljudem na voljo v vseh slovenskih občinah. Digi info točke bodo delovale vsaj pet dni v tednu ob različnem času, vsaj 18 ur na teden. Ljudem bo na voljo svetovanje in uporabniška podpora pri uporabi digitalnih orodij, povezanih z elektronsko osebno izkaznico, portali zVem, eDavki, eZdravje in podobno, uporabi elektronskih vinjet, dostopu do zemljiške knjige in podobno.
Ministrstvo za digitalno preobrazbo načrtuje 222 digitalnih informacjskih točk v vseh slovenskih občinah, v Ljubljani jih bo pet, ostale bodo zaživele do konca leta.

Digi info točke bodo dopolnile več drugih ukrepov, namenjenih dvigu digitalnih kompetenc prebivalk in prebivalcev Slovenije, ki jih na ministrstvu že izvajajo.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: