NOVICA

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar obiskal Brežice in Rigonce
11.09.2023
376766803_270074642549512_2033431808176223547_n

Minister Boštjan Poklukar se je na srečanju z vodstvom občine Brežice, poslanko Natašo Avšič Bogovič, predstavniki krajevnih skupnosti in Policije, seznanil z aktualno problematiko nezakonitih prehodov državne meje na območju občine Brežice.

»Zavedamo se resnosti razmer ob meji, zato smo že v tem tednu povečali nadzor na obmejnem območju tako s helikopterjem, policijsko konjenico, kot tudi z dodatnimi policijskimi patruljami. Razumem stiske krajanov in se jim zato zahvaljujem za strpnost,« je ob zaključku srečanja poudaril minister Poklukar.

Podžupanja Mojca Florjanič je izrazila zadovoljstvo, da se je minister tako hitro odzval povabilu občine in si sam ogledal razmere na terenu. Bil pa je tudi na voljo krajankam in krajanom za vsa dodatna pojasnila.

Ob robu obiska se je minister za notranje zadeve sestal tudi z lokalnim odborom Gibanja Svoboda Brežice, kjer se je s podžupanjo Mojco Florjanič, poslanko Natašo Avšič Bogovič in člani svetniške skupine Gibanje Svoboda Brežice pogovoril o aktualnih temah v občini Brežice.

Poslanka Nataša Avšič Bogovič se je ministru ob tej priložnosti iskreno zahvalila, ker je takoj, ko je prejel informacije iz Brežic, naredil vse potrebno za povečanje stopnje varnosti in ker si je razmere na terenu tudi sam ogledal. Prav tako se je zahvalila občinskemu svetniku Marku Kovačiču, ki jo s problematiko nezakonitih prehodov državne meje tekoče seznanja, da lahko minister dobi realne informacije s terena iz prve roke.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: