NOVICA

Boj proti korupciji in izbrisani – temi, ki SDS očitno spravljata v zadrego
21.02.2023
DZ_prazne_klopi_SDS2

O pomenu spoštovanja načel pravne države in človekovih pravic v SDS veliko govorijo, a svojih besed nikakor ne znajo, ne zmorejo ali pa nočejo udejanjiti. To s svojim ravnanjem redno dokazujejo – nazadnje na seji državnega zbora, ki poteka ta teden, ko je celotna skupina kar dvakrat zapustila dvorano.

Prvič so jo zapustili včeraj, ko je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ob začetku seje poslance nagovorila ob skorajšnji obletnici izbrisa oseb iz registra stalnega prebivalstva Republike Slovenije. Kakšen odnos s tem kažejo do prizadetih, se je ob tem vprašala Klakočar Zupančič in spomnila, da je po izbrisu leta 1992 v Sloveniji, ki se je ustavno deklarirala kot pravna in socialna država, v Sloveniji živelo skoraj 26 tisoč ljudi brez vsakršnih pravic. Tudi tega, da imamo s tem, ko priznamo napake in krivice ter jih želimo dokončno popraviti, priložnost dokazati, da smo pravna in socialna država, niso ne hoteli ne mogli slišati. Ker jih ni bilo. Ker jih ne zanima. Ker jim ni mar. Ne za pravno ne za socialno državo in ne za človekove pravice.

Drugič je SDS dvorano zapustil danes. Tokrat med govorom predsednika vlade dr. Roberta Goloba ob predstavitvi kandidata za notranjega ministra, ki je napovedal oster boj proti korupciji. Tudi tega niso hoteli slišati. Zadrega? Strah? Da je njihova odsotnost najboljši pokazatelj, »kako se in zakaj novega ministra nekateri bojijo in prav je, naj se ga kar bojijo«, je sklenil premier.

Res je v dvorani še najdlje zdržal poslanec SDS in nekdanji »neodvisni« predsedniški kandidat Anže Logar, a je nazadnje vendarle odšel tudi sam. Ali je to storil zaradi strahu, zadrege, morda kakšnega klica ali sporočila, lahko samo ugibamo. A dejstvo je, njegovo distanciranje od politike in stališč SDS v času predsedniške kampanje, je bila – to je zdaj dokazal – samo predstava za javnost.  

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: