Poslanec Svobode mag. Dean Premik je bil gost v v oddaji 24ur zvečer.

Poslanec Svobode mag. Dean Premik je bil gost v v oddaji 24ur zvečer.

Uvodoma je poslanec Gibanja Svoboda Dean Premik pojasnil, zakaj bo referendumski dan 27. novembra, ne pa skupaj z lokalnimi volitvami: »Žal nas bo referendumski dan stal štiri milijone evrov, ker referendumi niso združljivi z lokalnimi volitvami. Gre za dva različna sistema volilnih komisij. Ravno zaradi zavlačevanja SDS z vlaganjem podpisov, referendumi ne morejo biti skupaj s predsedniškimi volitvami. Kljub številnim volilnim nedeljam je pomembno, da na referendumu glasujemo 3 x ZA«.

Vsi tirje zakoni so bili upravičeno sprejeti po nujnem postopku. Zakon o vladi je nujen za njeno večjo operativnost, novela zakona o dolgotrajni oskrbi je nujna, ker je izvajanje dolgotrajne oskrbe po trenutnem zakonu nemogoče. Zakon o RTV pa je nujen zato, tako Premik, »ker je z vsakim mesecem slabše. Gledanost pada, zato se mudi. Ne dramatiziram. Samo trende moramo pogledati, takšnega padca še nismo doživeli«.

Še enkrat je spomnil na zavajanja v referendumski kampanji SDS: »Direktor RTV Slovenija je v zadnjih tednih pozival vlado za višji RTV prispevek. In ravno SDS v referendumski kampanji zavaja, da zakon vsebuje zvišanje prispevka«.

Podpora vladnim spremembah zakona o vladi, noveli zakona o RTV Slovenija in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi bo tudi glas za svobodo, demokracijo in solidarnost – zato 27. novembra 3 x ZA.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.