Intervju z dr. Robertom Golobom na uglednem mednarodnem portalu Bloomberg.

Dr. Robert Golob je v Evropski uniji prepoznan politik in premier, ki je najbolj podkovan za razpravo o energetski situaciji v Evropski uniji, so zapisali na uglednem mednarodnem spletnem portalu Bloomberg. Z našim predsednikom vlade so se pogovarjali o energetski krizi in prihajajoči zimi. 

Glavno sporočilo dr. Roberta Goloba je bilo seveda optimistično, a tudi realno: »Evropska unija se bo to zimo izognila krizi. Brez težav lahko preživimo šest tednov močne zime

Poudaril je, da »večjih izpadov elektrike ne bo«, prepričan pa je tudi, da bodo evropske države prišle do dogovora o omejitvi cen plina, za kar se zavzema Slovenija. Dogovor je, tako Golob, »samo vprašanje časa«.

Dotaknili so se tudi situacije v Sloveniji, saj je vlada za zaščito gospodinjstev pred draginjo zagotovila 5,2 milijarde evrov.

Celoten članek preberite tukaj.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.