Poslance Državnega zbora je danes nagovoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Poslance Državnega zbora je danes nagovoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je pred nagovorom ukrajinskega predsednika izpostavila:

»Slovenija je od samega začetka med državami, ki so najostreje obsodile napad na suvereno in neodvisno državo Ukrajino ter ji pomagajo po svojih najboljših močeh. Slovenija je zmeraj bila vneta zagovornica širitve Evropske unije, zato nas veseli, da je Ukrajina tudi z odločitvijo Evropskega sveta dobila priznanje, da je na pravi poti, da je del družine evropskih narodov, da je prihodnost ukrajinskih državljank in državljanov v Evropi.«

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se se je Republiki Sloveniji zahvalil za podporo, pomoč in »veliko srce« ter poudaril, da je vse, kar si Ukrajina želi, svoboda in mir.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.